20.12.15

Lumisadepalloko? Ehei, vaan kuppikakku.


Olen ihmetellyt jo tovin netistä löytämiäni liivatteesta tehtyjä kuplia. Kun silmiini osui ihanat lumisadepallo -kuppikakut pinterestissä, niin päätös liivatekuplien kokeilusta oli tehty.

Voisi kuvitella, että liivatekuplat ovat vaikeita tehtäviä. Totuus on toinen. Ilmpallot dipataan ja pyöräytetään sulatetussa liivatteessa. Tämän jälkeen niiden annetaan kuivua vuorokausi. Muutama tärkeä seikka tulee kuitenkin muistaa. Niistä ensimmäinen on ilmapallojen öljyäminen, toinen on kärsivällisyys.

Liivatekupla on näyttävä ja periaatteessa syötävä. Tosin en suosittele syömään sitä. Se maistuu pahalle. Eli vieraille kannattaa sanoa, että nostavat kuplan sivuun ja vasta sitten nauttivat kokonaisuuden.

Lumisadepallon sisälle muotoilin sokerimassasta lumiukon ja kuusen. Mielikuvitus on rajana, mitä kuplan sisään laittaa. Pieni joulupiparkakkukin voisi olla hauska idea.

Kuppikakut ovat perusvaniljakuppikakkuja. Voit käyttää esim. näiden luumu-kanelikuppikakkujen reseptiä tai suklaahippu-vaniljakuppikakkujen reseptiä jättämällä vain pois suklaahiput. Tai sitten voit tehdä juuri niitä kuppikakkuja, jotka ovat suosikkejasi. Kuorrutuksena käytin tällä kertaa tuorejuusto-voikuorrutetta. Päällä kimaltelee kristallisokeri, jonka unelmakakut.fi lähetti minulle.

Seuraavassa postauksessa onkin sitten luvassa tämän päivän piparitalkoiden tunnelmia. Enää neljä yötä jouluun...

-Doro-
*postaus tehty yhteistyössä unelmakakut.fi:n kanssa

Liivatekuplat (n. 8 kpl)

10 liivatetta
3 tl vettä
8 vesi-ilmapalloa
rypsiöljyä
8 tikkua, joihin täyteen puhalletut ilmapallot kiinnitetään teipillä

Puhalla ilmapallot haluamasi kokoisiksi. Teippaa jokainen pallo yhden tikun päähän kiinni. Tikkujen avulla saat kuivatettua liivatekuplat helposti mukissa/lasissa. Öljyä kätesi ja pyörittele jokainen pallo käsissäsi kauttaaltaan. Pallojen ei ole tarkoitus uida öljyssä, vaan riitttää, että pinnassa on hyvin, hyvin ohut kerros öljyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita ne kattilaan. Mittaa myös 3 tl vettä kattilaan. Lämmitä liivatteita niin kauan kunnes ne ovat täysin sulaneet. Mikäli seos lämpenee liikaa, anna sen jäähtyä hetki, jotta ilmapallot eivät mene rikki liiasta kuumuudesta. Kasta ilmapallo liivatteeseen ja pyörittele niin, että liivatetta menee kauttaaltaan ilmapalloon. Anna valua. Mikäli liivate alkaa jähmettyä, voit lämmittää sitä.

Anna pallojen kuivua vuorokausi. Leikkaa tämän jälkeen ilmapalloon reikä ja anna ilman poistua itsekseen. Myös ilmpallo irtoaa itsekseen. Mikäli pallo ei meinaa irrota, voit varoen auttaa sitä. Mikäli ilmapallojen öljyäminen on epäonnistunut, jää ilmapallo kiinni liivatteeseen.

8 kommenttia:

 1. Olen itsekin ihaillut näitä kuplia jenkkiläisillä sivustoilla. Ehkäpä rohkaistuisin nyt kokeilemaan sinun tekstin perusteella... :) Ihania leivoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Yllätyin itsekin näiden helppoudesta.

   Poista
 2. Onpas söpöjä! Hurmaavat lumiukot!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat :) Mukavaa ja leppoisaa joulua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihanaa ja rauhaisaa joulua myös sulle.

   Poista