19.1.16

Melkein kuin churrot!


Kenellä on vielä käyttämätöntä torttutaikinaa pakastimessa? Minulla! En sitten jaksanutkaan leipoa tähtitorttuja jouluksi ja hyvä niin. Herkkuja oli muutenkin yllin kyllin.

Mutta jotakin pakastimen torttutaikinalevyistä oli keksittävä. Melkein kuin churrot syntyivät todella helposti ja ne olivat mielettömän hyviä. Oikeat churrot ovat uppopaistettuja ja rasvana taikinassa on käytetty öljyä. Eli taikinahan näissä on ihan väärä, samoin kypsennysmenetelmä. Mutta ei sen niin väliä. Herkkua syntyi silti.

Kivaa viikkoa! Minä tästä lähdenkin Kanarian lämpöön.

-Doro-
ps. Olin viikonloppuna harjoittelemassa studiovalojen käyttöä. Seuraavassa postauksessa siitä lisää...Nopeat melkein kuin churrot (n. 12 isoa tai n. 25 pientä):

3 levyä torttutaikinaa
n. 75g voita
3 tl kanelia
1.5 dl sokeria

Sulata torttutaikinalevyt. Mikäli teet isoja churroja, leikkaa levyt pituussuunnassa neljään osaan. Pienten churrojen kohdalla leikkaa leveyssuunnassa noin sormenpään paksuisia kaistaleita levystä. Nosta kaistaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteeseen n. 12 minuuttia tai kunnes taikina on värjäytynyt kauniin ruskeaksi.
Sulata voi ja voitele churro kauttaaltaan rasvalla. Kastele märkä churro kaneli-sokeriseokseen kauttaaltaan ja nosta jäähtymään. Toimi näin jokaisen leivonnaisen kohdalla. Tarjoa churrot esim. paksun espanjalaisen kaakaon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti