23.10.16

Haloweenin piparminttu-suklaakuppikakut!


Taas vuorossa Halloween -leivontaa. Nyt herkkupöytää koristavat aika suloiset piparminttu-suklaakuppikakut. Nämä kaverit saivat vihreät tukat. Olisihan ne voineet olla minkä tahansa väriset. Piparminttu kuitenkin tuo mielleyhtymän vihreästä, joten siksi valinta osui siihen.

Lokakuu lähenee loppuaan. Katsotaan innostunko vielä ensi viikolla Halloweenista vai jostakin ihan muusta.

Sunnuntain jatkoja!
-Doro-





Piparminttu-suklaakuppikakut (n. 35 pientä):

2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
0,8 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl vaniljajauhetta
½ tl suolaa
0,8 dl rypsiöljyä
0,8 dl täysmaitoa
1 muna
0,8 dl kuumaa vettä
0,6 dl turkkilaista jogurttia
1 tl piparminttuaromia

kuorrutus ja koristelu:

225g suolatonta voita
4 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljajauhetta
4 rkl täysmaitoa
½ tl piparminttuaromia

vihreää elintarvikeväriä
valkoisia ranskanpastilleja
musta elintarviketussi


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, rypsiöljy ja maito. Sekoita esim. puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää kuuma vesi ja sekoita se taikinan joukkoon. Lisää viimeisenä jogurtti ja piparminttuaromi ja sekoita tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Asettele paperiset kuppikakkuvuoat muffinipellille. Lusikoi taikinaa kuhunkin vuokaan noin 2/3 vuoan koosta. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia tai kunnes kakut ovat kypsiä. Tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää lainkaan taikinaa. Anna jäähtyä.

kuorrutus ja koristelu:
Ota voi hyvissä ajoin huoneen lämpöön lämpenemään. Kun se on huoneenlämpöistä vaahdota se kuohkeaksi. Lisää tomusokeria dl kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes kuorrutus on ilmavaa ja vaaleaa. Lisää joukkoon vanilja, piparminttuaromi ja maitoa ruokalusikallinen kerrallaan. Sekoita sekaisin ja tarkista kuorrutteen koostumus. Mikäli se on pursotettavaksi vielä liian kovaa, lisää maitoa. Lisää lopuksi vihreää elintarvikeväriä, jotta saat haluamasi vihreän sävyn.

Lusikoi kuorrutus tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota haluamasi malli jäähtyneiden kakkujen päälle. Mikäli haluat kuppikakuille silmät, piirrä mustalla elintarviketussilla ranskanpastilleihin mustat pupillit. Asettele silmät paikoilleen. Säilytä kuppikakkuja jääkaapissa. Ota ne noin puoli tuntia ennen tarjoilua lämpimään, jotta kuorrutus pehmenee.

HUOM! Ranskanpastillit kannattaa asettaa kakkuihin vasta juuri ennen tarjoilua. Pastillit nimittäin kostuvat jääkaapissa, jolloin elintarviketussin väri haalistuu ja leviää.

5 kommenttia:

  1. Hih! Miten hauskan näköisiä tyyppejä! ;D

    VastaaPoista
  2. Ihania :O Mä niin tykkään näistä Halloween -jutuista!

    VastaaPoista
  3. No nää halloweenin jutut on kyllä supereita. Pääsee mielikuvitus valloilleen,eikä väreissä tarvii säästellä.

    VastaaPoista