26.10.16

Muumiopiiraat!


Vielä innostuin leipomaan Halloween-teemalla. Näihin söpöihin muumiopiiraisiin sain idean pinterestistä. Täytteenä on tuorejuustosta ja vaniljasta tehtyä "mössöä" sekä säilykepersikan siivuja. Täyte ja taikina ovat nopeatekoisia. Aikaa menee lähinnä muumiomallin aikaansaamiseen. Ehdottomasti väkertäminen on vaivansa väärti. Sen verran hauskoja näistä piiraista tuli.

Mukavaa viikon jatkoa.
-Doro-




Muumiopiiraat eli persikka-vaniljapiiraat (n.12 kpl)

pohjataikina:

230g voita
6 dl vehnä- tai spelttijauhoja
2 tl sokeria
(jääkylmää vettä)

täyte:

100g Philadelphia tuorejuustoa
3 rkl sokeria
½ tl vaniljajauhetta
puolikas keltuainen
n. 6 persikan puolikasta sokeriliemessä

täytteestä jäljelle jäänyt muna voiteluun
sokeria ja kanelia pinnalle
24 valkoista ranskanpastillia silmiksi, mustaa elintarviketussia


pohjataikina:
Sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Lisää jääkaappikylmä voi ja nypi seos murumaiseksi. Mikäli taikina ei kasaannu helposti palloksi, lisää jääkylmää vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes taikina pysyy kasassa. Anna taikinan levät jääkaapissa tunnin ajan.

täyte ja piiraiden kokoaminen:
Sekoita täytteen aineet persikoita lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi. Kuivaa persikan puolikkaat talouspaperiin ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi.

Kaulitse pohjataikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta 12 noin 5 cm x 8 cm:n suorakaidetta. Kasaa jäljelle jäänyt taikina palloksi ja kaulitse se uudelleen ohueksi levyksi. Leikkaa levystä kapeita noin 7 mm leveitä suikaleita.

Levitä reilu ruokalusikallinen tuorejuustotäytettä kullekin suorakulmaiselle taikinapohjalle. Nostele täytteen päälle persikkasiivut. Asettele taikinasuikaleita persikkasiivujen päälle siten, että ne yltävät pohjataikinaan asti. Nipistä taikinasiivut kiinni pohjataikinaan. Siisti reunat veitsellä

Voitele piiraat taikinasiivujen päältä munalla. Ripottele pintaan sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piiraat ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Piirrä kuhunkin ranskanpastilliin mustalla elintarviketussilla silmät pupilleiksi. Nostele makeiset juuri ennen tarjoilua piirakoihin silmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti