30.10.16

Hopeatoffeiset eclair-leivokset!


Jälleen yksi leivonnainen, jota en ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Tuulihattuja olen kyllä leiponut, mutta ne eivät kyllä kuulu suosikkileivonnaislistalleni. Tuulihatut ovat aika mauttomia.

Eclair-leivoksiin halusin vahvan täytteen ja kuorrutteen bliisun tuulihattutaikinan rinnalle. Ehkä vielä Halloween mielessä, valitsin mustan hopeatoffeen täytteeseen ja kuorrutteeseen. Koristelin nämä söpöt leivonnaiset ylellisillä Dr. Oetkerin kultaisilla strösseleillä.

Edelleenkään tuulihattutaikina ei ole suosikkini. Täytteet ja kuorrutteet toimivat erinomaisesti ja ne olisivat maistuneet ihan sellaisenaan. Ystäväni poika tykkäsi näistä tosi paljon, joten makuasiahan tuo tuulihattutaikina on.

Toivottavasti ensi viikko olisi aurinkoinen!
-Doro-






Hopeatoffee –eclairs (n. 18 kpl)

pohjataikina:

1 ½ dl täysmaitoa
75g voita
1 rkl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 munaa

hopeatoffeetäyte:

4 dl kuohukermaa
170g hopeatoffeeta

kuorrutus:

1 dl kuohukermaa
90g hopeatoffeeta

lisäksi esim. kultaisia strösseleitä koristelluun


pohjataikina:
Mittaa maito, voi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä ja lisää vehnäjauhot. Sekoita jauhot joukkoon puuhaarukalla. Nosta kattila takaisin liedelle ja sekoita muutama minuutti. Taikinan tulee irrota kattilan reunoista ja muodostua yhtenäiseksi köntiksi. Anna jäähtyä.

Lisää jäähtyneen taikinapohjan joukkoon munat voimakkaasti vatkaten. Käsivispilällä tämä onnistuu riittävän hyvin. Lusikoi taikina pyöreällä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota reilun sormen paksuisia ja noin sormen pituisia tikkuja pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi tilaa ”taikinasormien” väliin. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Älä avaa uuniluukkua paiston aikana, tai  muuten pohjat lösähtävät. Anna jäähtyä.

hopeatoffeetäyte:
Pilko hopeatoffeet pienemmiksi palasiksi. Lisää ne ja kerma kattilaan. Lämmitä seosta niin kauan, kunnes hopeatoffeet ovat sulaneet kerman joukkoon. Anna jäähtyä. Kun massa on jäähtynyt, siirrä kattila jääkaappiin yön yli. Kerman tulee jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vaahdota sähkövatkaimella täyte vaahdoksi.

kuorrutus:
Mittaa kuorrutuksen kerma ja pilkotut hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes toffeet ovat sulaneet.

leivosten kokoaminen ja koristelu:
Halkaise pohjat kahtia terävällä veitsellä. Kasta pohjien kansipuoli kuorrutteeseen ja nosta leivinpaperille kovettumaan. Kun kuorrute on pinnastaan vielä kosteaa, ripottele koristeet päälle. Mikäli kuorrutustoffee meinaa jämähtää liiaksi, kuumenna sitä hetki, jotta siitä tulee taas notkeaa.

Lusikoi täytteen hopeatoffeekerma tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota jokaisen pohja päälle täytettä. Nosta kannet päälle. Tarjoa saman päivän aikana, jottei pohjat vety.

4 kommenttia:

  1. Ohoh, onpas ihanat leivokset. Pitääpä yrittää itsekin tehdä, en ole koskaan tällaista taikinaa kokeillut. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika helppoja ovat. Taikinan kypsennyksen kanssa tosin saa olla tarkkana. Ja muista ettet avaa uuniluukkua paiston aikana.

      Poista
  2. Varmaan törkeän hyviä, hopeatoffee on niin hyvää!TO DO - listalle menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä hopeatoffee toimii näissä erinomaisesti. Eli ehdottomasti testailemaan!

      Poista