Lähikauppamme pisti pillit pussiin ja lopetti toimintansa. Viimeiset päivät kaikki myytiin 40 % alennuksella. Kun minä kerkesin kauppaan, ammottivat hyllyt jo lähes tyhjyyttään. Koriini sentään kerääntyi kasa leivontaan sopivia tuotteita, kuten mausteita, sokereita ja makeisia. Makeisten joukossa oli muutama pussi Marianne-rakeita, joita päätin käyttää pikimmiten kuppikakkujen maustajina. Piparmintun maku yhdistettynä suklaaseen on vastustamaton
Kuorrutin kuppikakut sveitsiläisellä voikreemillä, jonka
olin maustanut vanilja-aromilla. Ensimmäistä kertaa tein ruusukkeita kreemistä
ja onnistuin niissä mielestäni hyvin. Sen enempää en koristellut ruusukkeita.
Ne ovat yksinkertaisuudessaan tyylikkäitä.
Kevät on täällä. Aurinkoa viikonloppuun!
Marianne-kuppikakut (noin 15 normaalikokoista kuppikakkua):
Marianne-kuppikakut:
2 munaa
1.5 dl
sokeria
50 g
voita sulatettuna
1 dl
kermaa tai maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g
Marianne-rakeita murskattuna (myös Marianne-rouhe käy)
Sveitsiläinen voikreemi:
1.25 dl munanvalkuaisia
2.5 dl
sokeria
2.5 dl
eli 225 g
suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1 tl vaniljaesanssia
kuppikakut:
Vatkaa kuppikakkujen munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivia aineita, voita ja kermaa
vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää Marianne-rakeet.
Laita kuppikakkuvuokia kuppikakkumuottiin ja annostele taikinaa noin 2/3 vuoan
tilavuudesta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 min. tai kunnes kuppikakut
ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Sveitsiläinen voikreemi:
Lämmitä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan
sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja
sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa
tehosekoittimessa noin 5 min. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna
tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää huoneenlämpöinen voi
kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli
marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka
vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa. Lisää lopuksi vaniljaesanssi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti