Halloweenia meillä ei ole juhlittu koskaan. Syytä en tiedä. Kenties lokakuun lopussa on jo niin kokovartalokoomassa pikaisesta päivien pimenemisestä ja lämpötilan laskemisesta johtuen, ettei yksinkertaisesti ole riittänyt paukkuja juhlien suunnitteluun. Noh, ehkä aika kehno tekosyy, mutta sen ei ole väliä, sillä tänä vuonna tilanne muuttunee ainakin leipomusten osalta.
Halloween –kuppikakut päätin täyttää kauppojen hyllyillekin
uudestaan ilmestyneillä hopeatoffee –karkeilla. Mielestäni lakritsin kanssa
sopii yhteen erinomaisesti sitruuna, joten sitäkin tuli laitettua
kuppikakkutaikinaan raasteen muodossa. Ilman sitruunaa nämä karmivat herkut
toimivat myös erinomaisesti. Kuorrutuksen reseptin nappasin kinuskikissalta. Se
on mielestäni kyllä aika MUST näissä kakkusissa. Koristeeksi pursotin vielä
sulatettuista candy meltseistä oransseja lepakoita.
Ensi viikolla luvassa vielä jotakin Halloween –herkkua!
Siihen asti ”karmivan pelottavaa” viikonloppua kaikille!
-Doro-
Hopeatoffee –kuppikakut (n.15 kpl):
kuppikakut:
3 munaa
2 dl
sokeria
2 tl vaniljasokeria
75g voita sulatettuna
1 dl
kermaa
4.5 dl
vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ pss hopeatoffee –karkkeja
(sitruunan raastettu kuori)
hopeatoffee –kuorrute:
115 g
hopeatoffee –karkkeja (⅔ pss)
2 dl
kuohukermaa
1.5 dl
vispikermaa
koristelu:
n. 10 oranssia candy melts -nappia
kuppikakut:
Pilko hopeatoffeet pieniksi palasiksi.
Vatkaa kuppikakkujen munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivia aineita, voita ja kermaa
vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää lopuksi hopeatoffeet
ja halutessasi sitruunan kuoriraaste.
Laita kuppikakkuvuokia kuppikakkumuottiin ja annostele
taikinaa noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15
min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Anna jäähtyä.
hopeatoffee –kuorrute:
Laita hopeatoffeet ja kuohukerma kattilaan. Lämmitä niin
kauan, että toffeet sulavat ja seos on tasaista. Laita seos kylmään viilenemään,
mieluiten koko yöksi. Seoksen on oltava jääkaappikylmää, jotta se vatkautuu
vaahdoksi.
Vaahdota sähkövatkaimella hopeatoffee-kermaseos. Vaahdota
myös vispikerma. Yhdistä seokset. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele
esim. sulatetuista candy meltseistä tehdyillä lepakoilla.
Kyllä on komia kuppikakku!
VastaaPoistaTein näitä juuri, tosin ilman kuorrutetta mutta ihan suunnattoman hyviä, mahtava ohje kiitos! (:
VastaaPoistaHyvä kun maistui. Kuppikakut on siitä loistavia, että ne toimivat muffineina ilman kuorrutetta. Itse olen aika makean ystävä, joten kuorrutus kruunaa kakun.
Poista