24.10.13

Karkki vai kepponen, tai kenties Hopeatoffee –kuppikakku!


Halloweenia meillä ei ole juhlittu koskaan. Syytä en tiedä. Kenties lokakuun lopussa on jo niin kokovartalokoomassa pikaisesta päivien pimenemisestä ja lämpötilan laskemisesta johtuen, ettei yksinkertaisesti ole riittänyt paukkuja juhlien suunnitteluun. Noh, ehkä aika kehno tekosyy, mutta sen ei ole väliä, sillä tänä vuonna tilanne muuttunee ainakin leipomusten osalta.

Halloween –kuppikakut päätin täyttää kauppojen hyllyillekin uudestaan ilmestyneillä hopeatoffee –karkeilla. Mielestäni lakritsin kanssa sopii yhteen erinomaisesti sitruuna, joten sitäkin tuli laitettua kuppikakkutaikinaan raasteen muodossa. Ilman sitruunaa nämä karmivat herkut toimivat myös erinomaisesti. Kuorrutuksen reseptin nappasin kinuskikissalta. Se on mielestäni kyllä aika MUST näissä kakkusissa. Koristeeksi pursotin vielä sulatettuista candy meltseistä oransseja lepakoita.

Ensi viikolla luvassa vielä jotakin Halloween –herkkua! Siihen asti ”karmivan pelottavaa” viikonloppua kaikille!
-Doro-




Hopeatoffee –kuppikakut (n.15 kpl):


kuppikakut:

3 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
75g voita sulatettuna
1 dl kermaa
4.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ pss hopeatoffee –karkkeja
(sitruunan raastettu kuori)

hopeatoffee –kuorrute:

115 g hopeatoffee –karkkeja (⅔ pss)
2 dl kuohukermaa
1.5 dl vispikermaa

koristelu:

n. 10 oranssia candy melts -nappia


kuppikakut:
Pilko hopeatoffeet pieniksi palasiksi.
Vatkaa kuppikakkujen munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivia aineita, voita ja kermaa vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää lopuksi hopeatoffeet ja halutessasi sitruunan kuoriraaste.
Laita kuppikakkuvuokia kuppikakkumuottiin ja annostele taikinaa noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Anna jäähtyä.

hopeatoffee –kuorrute:
Laita hopeatoffeet ja kuohukerma kattilaan. Lämmitä niin kauan, että toffeet sulavat ja seos on tasaista. Laita seos kylmään viilenemään, mieluiten koko yöksi. Seoksen on oltava jääkaappikylmää, jotta se vatkautuu vaahdoksi.
Vaahdota sähkövatkaimella hopeatoffee-kermaseos. Vaahdota myös vispikerma. Yhdistä seokset. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele esim. sulatetuista candy meltseistä tehdyillä lepakoilla.

3 kommenttia:

  1. Kyllä on komia kuppikakku!

    VastaaPoista
  2. Tein näitä juuri, tosin ilman kuorrutetta mutta ihan suunnattoman hyviä, mahtava ohje kiitos! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun maistui. Kuppikakut on siitä loistavia, että ne toimivat muffineina ilman kuorrutetta. Itse olen aika makean ystävä, joten kuorrutus kruunaa kakun.

      Poista