Voi mahdottomuus tätä elämän kiireisyyttä. Pahoittelut kaikille lukijoilleni tästä blogihiljaisuudesta. Siihen on syynsä: Olen kertonutkin jo loppusuoralla olevasta remontistamme, jota on tehty enemmän ja vähemmän kiireisesti vuoden päivät. Lisäksi olen palannut kolmen vuoden hoitovapailun jäljiltä työelämään, kouluun ekan luokan opeksi. Aivot huutaa halleluujaa ja riittämättömyyden tunne vaivaa. Nyt tiedän mitä ruuhkavuosilla ihan oikeasti tarkoitetaan.
Viime postauksessa lupailin upean ja ihanan mustikkapiirakan
ohjetta teille jaettavaksi. Mustikat ovat edelleen metsässä, joten
mustikkapiirakkaa ette saa. Sen sijaan jalkani jaksoivat juurikin läheisimpään
viinimarjapuskaan vaeltaa. Luvassa siis punaviinimarjapiirakka, johon marjat
vaihtamalla saa aikaan tuon lupaamani ihanan mustikkapiirakan. Eli marjoilla
kuin marjoilla piirakka onnistuu varmasti.
Nyt en lupaa postausta ensi viikolle. Jos sellainen tulee,
se tulee silkasta ilosta. Muussa tapauksessa kuulemme muutaman viikon päästä.
ILOA!
–Doro-
Samettinen punaviinimarjapiiras (20 cm:n irtopohjavuoka):
(24cm:n piirakan saat lisäämällä aineita kolmanneksen)
pohja:
100g voita
2 rkl hunajaa tai 3 rkl sokeria
2.5 dl speltti- tai vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
täyte:
n. 2.5 dl viinimarjoja tai mustikoita
150g Philadelphia-juustoa
1 tosi iso muna tai 2 pienen pientä
1 dl kermaa/kaurakermaa
1 dl sokeria, mikäli käytät viinimarjoja. Mustikoiden kanssa
riittää vähäisempikin määrä
pohja:
Vaahdota voi ja hunaja/sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita
leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti sekaisin. Mikäli
taikina jää murumaiseksi, lisää vettä tl kerrallaan, kunnes taikina on pehmeää
ja hieman käsiin tarttuvaa.
Voitele piirakkavuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa
vuoan pohjalle leivinpaperista pohjan peittävä pala. Voitele reunat. Painele
taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
täyte:
Sekoita Philadelphia-juusto notkeaksi vispilällä. Lisää
muna, kerma sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada marjat pohjan päälle ja
kaada niiden päälle täyteseos. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kurkista piirasta noin 20 minuutin paiston jälkeen. Mikäli piiraan reunat ovat
saaneet jo kauniin värin, laita folio vuoan päälle, jottei reunat pääse
palamaan. Piiras on valmis, kun täyte on kutakuinkin hyytynyt.
Anna piiraan vetäytyä ja tarjoa viilenneenä.
Tässä tänään selailin ilokseni suomalaisia leivontablogeja ja sinun loistaa edukseen kaikin tavoin. Jatka samaan malliin ja tarjoat meille kotona satunnaisesti innostuville paljon hyviä virkkeitä.
VastaaPoistaPaljon rakkautta ja lämpöä.
kiitos tuhannesti. Jatkan leipomista, tosin hoitovapaan jälkeen töihin palattuani ehdin leipomispuuhiin harvemmin. mutta päivityksiä on tulossa...
Poista