Blogistani löytyy mutakakkuohje, jossa tumma suklaa on pääosassa. Tässä ruotsalaisessa versiossa ei ole suklaata ja uskomatonta mutta totta, tällä reseptillä pääsee mielestäni lähimmäksi pakasteallaskakkua. Tällä kertaa lisäsin mudan joukkoon hieman päärynää, joka sopii kuin nenä päähän tähän kakkuun Päärynää voi halutessaan käyttää runsaamminkin.
Reseptissä on mahdollisuus poiketa myös hieman terveellisemmälle polulle. Mikäli korvaat sokerit kookossokerilla ja vehnäjauhot spelttijauhoilla, on herkkusi aavistuksen verran synnittömämpää. Mikäli oikein kovasta ahdistaa, vaihda vielä voi samaan määrään kookosöljyä.Tällöin sinun on kuitenkin oltava kookoksen ystätä, sillä öljyn maku tulee läpi valmiissa kakussa.
Hyvää alkavaa viikkoa!
-Doro-
ps. Minun täytyy taas yrittää ryhdistäytyä ja ottaa behind the scenes -kuvia. Ne ovat nyt täysin unohtuneet...
Päärynäinen mutakakku kahdella tapaa: Terveellisempi ja ei niin terveellinen versio (24 cm):
4 munaa
2.5 dl fariinisokeria + 1.5 dl hienoa sokeria / 4 dl
kookossokeria
1 tl vaniljasokeria / 1 tl vaniljajauhetta
200g voita
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja / 4 dl hienoja spelttijauhoja
10 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 iso päärynä
voita vuoan voiteluun
kaakaojauhetta vuoan jauhottamiseen
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat, sokerit ja
vanilja vaahdoksi. Mikäli teet terveellisemmän version, ei vaahdosta tule yhtä
kuohkea kuin tavallisella sokerilla tehtäessä. Sekoita kuivat aineet. Lisää
jäähtynyttä, sulaa voita vuorotellen kuivien aineiden kanssa taikinaan. Lisää
viimeiseksi kuivia aineita.
Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ja voilla ja
kaakaojauhoilla kunnostettuun vuokaan. Leikkaa kuoritusta päärynästä ohuita
haluamasi muotoisia paloja kakun pinnalle. Paista 200 asteessa uunin
keskitasolla n. 15 min. Kakun tulee jäädä keskeltä hyllyväksi. Jäähdytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti