Tänä laskiaisena meidän perhe herkuttelee pullalla, muttei kuitenkaan perinteisellä laskiaispullalla. Perinteisissä kermavaahtopullissa ei ole mitään vikaa. Ne ovat herkullisia. Mikäli kuitenkin haluat poiketa perinteestä, niin nämä kermatoffee-viskipullat ovat oiva valinta. Voisin kuvitella, että ainakin aikuisten pulkkariehan päätteeksi nämä maistuvat. Meillä tosin myös neljävuotias kaveri maistoi ja tykkäsi tosi paljon. Huomenna siis näitä.
Hyvää viikonlopun jatkoa!
-Doro-
Kermatoffee-viskipullat (n. 12 kpl)
14g hiivaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
½ muna
100g voita
n. 7 dl vehnäjauhoja
½ muna pullien voiteluun
täyte:
1.5 dl fariinisokeria
3 rkl kanelia
70g voita
kuorrutus:
1,25 dl fariinisokeria
85g voita
3 rkl viskiä tai konjakkia
2.5 rkl makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl vettä
2 tl glukoosisiirappia
2 rkl ranskankermaa
¼ tl vanijajauhetta
¼ tl leivinjauhetta
lisäksi n. 70g pekaanipähkinöitä
pullataikina, täyte ja pullien kokoaminen:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen.
Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, kananmuna ja suola. Lisää jauhoja taikinaan
ja ala vaivata sitä. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pullataikina
kimmoisaksi. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa
pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä.
Lisää tarvittaessa jauhoja. Mielestäni paras pullataikina tulee riittävän
pehmeästä taikinasta, joten ole tarkkana jauhojen määrän kanssa.
Kohota pullataikinaa lämpimässä paikassa noin 30 min.,
kunnes se lähes kaksinkertaistuu tilavuudeltaan.
Nosta täytteen voi huoneenlämpöön riittävän aikaisin, jotta
se ehtii pehmetä helposti levittyväksi. Kauli taikina ohueksi suorakaiteeksi. Levitä
voi taikinan päälle. Ripottele päälle täytteen fariinisokeri ja kaneli. Rullaa
taikinalevy tiukaksi rullaksi pitkästä sivusta aloittaen. Kun olet päässyt
rullauksen loppuun, sipaise kananmunaa pitkän sivun reunaan, jotta se tarttuu
hyvin kiinni taikinarullaan. Leikkaa rulla 12 samankokoiseen palaan.
Leikkaa muffinipellin jokaiseen koloon pieni leivinpaperinpala.
Nosta leikkaamasi pullat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperien päälle
muffinipellin koloihin. Voitele pullat munalla ja jätä kohoamaan liinalla
peitettynä n. 25 minuutiksi.
Paista pullia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 23
minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
kuorrutus ja koristelu:
Sillä välin kun pullat paistuvat uunissa paahda
pekaanipähkinöitä kuumalla pannulla muutama minuutti. Rouhi paahdetut pähkinät pienemmiksi
ja jätä odottomaan pullien valmistumista.
Tee myös kuorrutus pullien paistuessa. Mittaa kuorrutuksen
aineet leivinjauhetta lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja anna seoksen
keittyä pari-kolme minuuttua. Nosta liedeltä ja lisää leivinjauhe.
Kaada kuorrutusta kuumien pullien päälle ruokalusikallinen
kerrallaan. Kaikkea kuorrutusta ei tarvitse käyttää, mikäli näyttää siltä,
etteivät pullat ”vedä” sitä itseensä enempää. Ripottele päälle paahdettua
pekaanipähkinärouhetta.
Tarjoa pullat vielä hieman lämpiminä.
Et sitten saanut enää yh-tään herkullisemman näköistä kuvaa :D Lääh...
VastaaPoistakiitsa! Kiva jos kuva miellyttää. Itse taidan olla ylikriittinen omien fotojen suhteen. Hieman jäi tuo valkotasapaino häiritsemään...:)
PoistaOnpa erikoisia pullia! Näyttävät kyllä makoisilta! Otan reseptin talteen.
VastaaPoistaNämä olivat herkullisia. Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Ainakin ovat jotakin erilaista:)
Poista