Viime sunnuntaina näpräilin ihania kultaisia sokerimassakoristeita. Postaus löytyy täältä. Tänään niille tuli käyttöä näiden mehevien ja todella herkullisten kuppikakkujen koristeina.
Pelkästään kultainen sokerimassakoriste ei minulle riittänyt, vaan halusin tyrkätä kultaa vielä kultasokerin muodossa kuorrutuksen päälle. Lisäksi testasin kultaisen elintarvikesprayn käyttäytymistä voikreemissä. Hyvinhän se toimi.
Nämä kaikki kultaiset ihanuudet (kultasokeri, kultaspray, sokerimassamuotti ja sokerimassa) ovat saatavilla unelmakakkujen verkkokaupasta.
Minä tässä jo odottelen lomaa. Ensi viikko menee Lapissa hiihdellessä.
-Doro-
*Postaus on tehty yhteistyössä unelmakakut.fi:n kanssa
Vaniljakuppikakut (n. 20 pientä):
kakut:
1,5 dl sokeria
1 vaniljatanko
2,3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
40g voita huoneenlämpöisenä
2 munaa
50g smetanaa
40ml rypsiöljyä
½ tl vaniljajauhetta
1 dl kermaa
vanilja-voikreemikuorrutus:
2 dl tomusokeria
250g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1,5 tl vaniljajauhetta
n. 2rkl kermaa
koristelu: esim. kultasokeria ja kultasprayllä värjättyjä sokerimassakoristeita
kakut:
Mittaa sokeri kulhoon ja raavi joukkoon vaniljatangon
sisukset. Nypi vaniljan siemenet sokerin joukkoon siten, ettei joukkoon jää
klimppejä.
Mittaa sokerin joukkoon jauhot, leivinjauhe ja sooda.
Sekoita tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita seosta esim.
monitoimikoneessa niin, että siitä tulee murumaista. Voita on vähän, joten se
lähes häviää kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita toisessa kulhossa smetana, öljy, munat ja
vaniljajauhe. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää
lopuksi kerma ja vatkaa vielä sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Vältä
liiallista vatkaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa.
Lusikoi taikina paperisiin kuppikakkuvuokiin (2/3 taikinaa),
jotka olet asetellut muffinipellille. Paista kakkuja 175 asteessa noin 14
minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää enää taikinaa. Älä
ylipaista.
Poista kakut muffinipelliltä välittömästi paiston jälkeen ja
jätä jäähtymään. Näin kuuma pelti ei jatka kakkujen paistoa.
vanilja-voikreemikuorrutus:
Vaahdota kuorrutuksen huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää vaniljajauhe ja ruokalusikallinen kerrallaan kermaa niin, että
saat haluamasi paksuisen kuorrutteen.
Pursota kuppikakuille haluamasi pursotus ja koristele esim.
kultasokerilla ja kultaisilla sokerimassakoristeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti