Rakastan maapähkinävoita. Päätin kehittää kuppikakun, joka nostaa rakkauteni kohteen uudelle tasolle. Nämä kuppikakut ovat tuhteja, makeita, suolaisia ja niin herkullisia. Yhden syötyäni teki mieli toista.
Käyttämäni maapähkinävoi on mielestäni markkinoiden parasta. Bionan luomu Peanut butteria saa ainakin ekokaupoista. Ihan varma en ole saannista perusmarketeissa. Monia eri maapähkinävoimerkkejä on vuosien mittaan tullut maisteltua. Tässä Bionan voissa on tosi täyteläinen maku ja pienet maapähkinän palat tuovat mukavaa rakennetta voille. Toki voit käyttää ihan mitä tahansa maapähkinävoita. Tuskin laatu paljoa kärsii:)
Vaikka reseptissä on aika monta vaihetta, niin ovat nämä lopputulemana aika nopeita valmistaa. Tiskia tosin tulee aika paljon. Jos ajassa haluat nipistää, jätä tekemättä kuppikakkujen sisällä olevat maapähkinävoitahnanokareet. Hyviä ja täyteläisiä nämä ovat varmasti ilman niitäkin.
Viikko sen kuin jatkuu mahtavana.
-Doro-
Maapähkinävoi-suklaakuppikakut (n. 12 isoa):
maapähkinävoitahna:
0.75 dl tomusokeria
0,8 dl maapähkinävoita
2 rkl voita
¼ tl vaniljajauhetta
kuppikakut:
3.5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 tl leivinjauhetta
80g voita huoneenlämpöisenä
2,5 dl kermaa tai maitoa
2 muna
1 tl vanilja-aromia
maapähkinävoikuorrutus:
1,5 dl tomusokeria
2,5 dl maapähkinävoita
8 rkl voita huoneenlämpöisenä
½ tl vanilja-aromia
1,6 dl kermaa
suklaaganache:
100g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
lisäksi n. 3 dl suolapähkinöitä karkeaksi rouhittuna
maapähkinävoitahna:
Sekoita tahnan ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi
massaksi. Tee massasta teelusikan kokoisia nokareita (n 12kpl) leivinpaperin
päälle ja laita paperi nokareineen pakastimeen noin puoleksi tunniksi.
kuppikakut:
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokerit, leivinjauhe ja voi
monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista
ja ainekset ovat yhdistyneet.
Vatkaa muna, kerma/maito ja vanilja-aromi sekaisin omassa
kulhossaan. Kaada sitten puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen
ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas
pienemmälle ja kaada loppu muna-kermaseos hitaasti joukkoon. Sekoita vielä sen
verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, jottei
taikinaan muodostu sitkoa.
Lusikoi taikinaa Amerikan muffinivuokiin, jotka olet
asettanut muffinipellille. Älä lusikoi tässä vaiheessa vielä kaikkea taikinaa,
vaan jätä jokaiseen vuokaan vielä vajausta. Ota maapähkinävoitahnanokareet pakkasesta
ja aseta yksi nokare kuhunkin vuokaan taikinan päälle. Paina hieman, että
nokare uppoaa taikinaan. Peitä nokareet lopulla taikinalla siten, että kussakin
vuoassa on taikinaa ja täytettä noin 2/3.
Paista kakkuja 180 asteisessa uunissa noin 18 min. Tikulla
kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakut
säilyttävät mehevyytensä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.
maapähkinävoikuorrutus:
Sekoita sähkövatkaimella tomusokeri, määpähkinävoi,
huoneenlämpöinen voi ja vanilja tasaiseksi massaksi. Lisää kerma ja vaahdota
seos kuohkeaksi kuorrutteeksi.
Suklaaganache:
Rouhi suklaa pieneksi muruksi. Kiehauta kerma, ota liedeltä
ja kaada suklaarouhe kattilaan kuuman kerman joukkoon. Jätä aloilleen
muutamaksi minuutiksi ja sekoita vasta sen jälkeen ganache tasaiseksi.
kuppikakkujen kuorruttaminen ja koristelu:
Lusikoi kunkin kuppikakun päälle kuorrutusta. Levitä
kuorrutus lusikalla hieman kartiomaiseksi keoksi. Paina karkeaksi rouhittuja
suolapähkinöitä kunkin kakun kuorrutuksen pintaan. Viimeistele koristelu vielä
juoksevalla suklaaganachella.
Kuppikakut säilyvät jääkaapissa. Ota ne kuitenkin noin puoli
tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Näin kuorrutus pehmenee mukavasti ja
maut pyöristyvät.
Nyt on kyllä varmaan pakko leipoa näitä kuppikakkuja viikonloppuna, sen verran herkullisen oloinen resepti ja ihanan näköinen lopputulos.
VastaaPoistaEhdottomasti kokeilemisen arvoisia!
PoistaVoi vitsit, nyt näyttää liian hyvältä! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma
Ja maistuvat myös liian hyviltä, ainakin mun makuun.
Poista