Ihana keväinen päivä, vai mitä. Ulkona tekee mieli puuhastella ja mikä onkaan ihanampaa kuin keittää minttukaakaot ja istahtaa aurinkoon nautiskelemaan.
Tällä kertaa minun minttukaakaoni on leivoksen muodossa. Ja eipä nämä mitään huonoja kaakaoita ollutkaan, vaan aivan ihania herkkuja.
Nyt takaisin auringosta nauttimaan.
Hyvää viikonlopun jatkoa!
-Doro-
Minttusuklaaleivokset (10 lieriöleivosta tai yksi 20 cm:n kakku):
pohjat:
130g Digestivekeksejä tai mitä tahansa muita herkkukeksejä
45g voita
täyte:
4 dl vispikermaa
2 liivatetta
2 munaa
300g tummaa suklaata (55% kaakaota)
n. 0.3 dl maitoa
(n. 4 rkl minttuviinaa)
koristelu:
kaakaojauhetta
n. 2dl vispikermaa
(vaniljakreemijauhetta)
5 vohvelirullaa
pohjat:
Murskaa pohjan keksit pieneksi muruksi joko
tehosekoittimessa tai käsin esim. perunanuijaa apuna käyttäen. Sulata voi ja
kaada keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Mikäli teet lieriöleivoksia, käytä joko niitä varten tarkoitettuja
rengasmuotteja ja niiden sisällä leivontakalvoa tai tee rengasmuotit itse
kalvosta. Minä leikkasin kalvosta suikaleita, jotka muotoilin lieriöiksi ja teippasin
kiinni. Tämän jälkeen nostin lieriöt tasaisen lautasen päälle ja jaoin
keksimurun lieriöihin. Tasoita muru varoen jokaisin lieriön pohjalle ja nosta
jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.
täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on
sulanut nosta kulho vesihauteesta ja riko joukkoon munat. Sekoita voimakkaasti
käsin vispilällä. Seos muuttuu aika kovaksi, mutta jatka sekoittamista, kunnes
seos on tasaista.
Mittaa maito kattilaan ja kuumenna se. Purista liivatteista
vedet ja sekoita ne maidon joukkoon. Liivatteet sulavat täysin. Kaada lämmin
maito-liivateseos suklaan joukkoon ja sekoita vispilällä voimakkaasti. Nyt seos
hieman pehmenee.
Lisää suklaaseokseen noin viidesosa kermasta ja sekoita
tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen suklaa-kermaseos ja minttuviina lopun kerman
joukkoon ja sekoita tasaiseksi käsivispilällä. Kaada täyte pohjien päälle ja
laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
koristelu:
Kun leivokset ovat hyytyneet ota ne jääkaapista. Siivilöi
kunkin leivoksen päälle kerros kaakaojauhetta. Poista tämän jälkeen
rengasmuotit ja/tai kalvot leivosten ympäriltä.
Vaahdota kerma ja muutama ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta.
Jauheen käyttö ei ole pakollista. Se tekee vaahdosta kestävämpää ja paksumpaa.
Pursota kunkin leivoksen päälle ruusuke ja koristele vielä halutessasi
vohvelirullilla.
Upeita kakkuja ja aivan suunnattoman upeat kuvat! Näissä on mielettömän dramaattinen valaistus, wau.
VastaaPoistaKiitos. Itsekin oon tyytyväinen kuviin. Tosin kuvauksen aikana musta levy kaatui leivosten päälle ja sotki kermapursotukset. Sain onneksi korjattua eikä kuvasta huomaa mitään.
PoistaHuikeat kuvat tosiaan, taas kerran :) Ja tuskin nuo leivoksetkaan pöllömpiä ovat...nam!
VastaaPoistaKiitos. Leivokset eivät tosiaan vanhentuneet pitkään jääkaapissa.
Poista