Meikä on alkanut valmistautua jäätelökesään. Hain jätskikoneen vintiltä ja pyöräytin jäätelömassan. Oma suosikkini on vaniljan lisäksi turkinpippurirouheella maustettu jätski. Poikani rakastaa mansikkaa, joten pitihän sitäkin tehdä.
Vohvelit ostin valmiina kaupasta ihan vain laiskuuttani. Hieman kuitenkin halusin tuunata niitä koristelemalla reunat strösseleillä ja turkinpippurirouheella. Liimana toimi valkosuklaa.
Uusi viikko on jo aivan ovella. Kivaa viikkoa!
-Doro-
Turkinpippuri- tai mansikkajäätelö (reilu litra):
2,5 dl täysmaitoa
1 tl vaniljajauhetta
2 munaa
1 dl sokeria
5 dl kuohukermaa
2 dl turkinpippurirouhetta tai 1 dl soseutettua mansikkaa
Lämmitä maito ja vaniljajauhe kiehuvaksi. Vatkaa kevyesti
sekaisin munat ja sokeri lämmönkestävässä kulhossa. Kaada kiehuva maito ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen muna-sokeriseoksen joukkoon. Kaada seos takaisin
kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Seos ei saa
kiehua, mutta muutama kiehumiskupla ei haittane. Kaada seos kattilasta kulhoon
ja jätä jäähtymään.
Kun seos on huoneenlämpöistä vatkaile sitä käsivispilällä
hetki niin, että saat siihen hieman lisää volyymiä. Lisää kerma ja nosta seos
jääkaappiin. Anna viilentyä yön yli. Mikäli olet kiireinen kokki ja
jädehammasta kovasti kolottaa, laita seos pakastimeen. Muista kuitenkin käydä
sekoittelemassa sitä tasaisin väliajoin.
Kaada jääkaappikylmä seos jäätelökoneeseen. Mikäli teet
turkinpippurijäätelöä, kaada turkinpippurirouhe massan sekaan jo viilennyksen
alkuvaiheessa. Näin rouhe ehtii sulaa massan joukkoon.
Mikäli teet mansikkajäätelöä, voit lisätä soseutetun
mansikan vasta jäätelön ollessa jo lähes valmista.
Lusikoi valmis jäätelö rasiaan ja pistä se pakastimeen
talteen. Ota turkinpippurijäätelö n. 10 minuuttia ja mansikkajäätelö vielä hieman
aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään ennen pallojen tekoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti