19.7.16

Jogurtti-kermapannacotta tuoreilla marjoilla!


Itse lukeudun niihin, jotka voisivat syödä turkkilaista jogurttia kulhotolkulla. Usein viikonloppuaamujen herkkuaamupalana saatankin syödä kulhollisen turkkilaista jogurttia, marjoja ja hunajaa.

Askeleen pidemmälle vietynä turkkilainen jogurtti taipuu myös ihaniksi jälkkäreiksi. Sen happamuus sopii kuin nenä päähän makeaan, joskus jopa ällömakeaan pannacottaan. Tuoreet marjat kruunavat tämän herkun ja vola, kesän helpon jälkkäri on valmis.

-Doro-






Jogurtti-kermapannacotta tuoreilla mansikoilla (n. 4 annosta riippuen tarjoilukulhojen koosta):

3 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kermaa
½ dl hunajaa (esim. Akaasiahunajaa, joka on maultaan mietoa)
1 tl vaniljajauhetta
¼ tl kardemummaa
3 liivatetta

esim. mansikoita tai muita tuoreita marjoja koristeeksi
juoksevaa hunajaa

Laita liivatteet likoamaan viideksi minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta kerma, hunaja ja mausteet. Nosta levyltä ja lisää puristellut liivatteet. Jäähdytä seos, mutta älä anna sen hyytyä. Lisää lusikalla notkistettu jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos tarjoilukulhoihin ja laita jääkaappiin hyytymään.

Koristele hyytyneet pannacotat esim. hunajassa pyöritellyillä mansikkasiivuilla tai muilla valitsemillasi tuoreilla marjoilla. Tarjoile!

2 kommenttia:

  1. Tuota pitää tehä.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista