8.9.16

Ihana punajuuri-suklaakakku!


Viime postauksessa lupailinkin jotakin punajuuresta ja suklaasta. No arvatenkin kyseessä oli punajuuri-suklaakakku, jota tein ihan ensimmäisen kerran. Punajuuri ei juurikaan maistu kakussa, mutta tekee siitä uskomattoman kostean ja täyteläisen. Tämä oli ehdottomasti positiivinen ylläri.

Lauantaina onkin leivontabloggari-ilta, jota jo kovasti odottelen. Ainakin aikaisemmilla kerroilla sielä on ollut superkivaa.

Kivaa viikkoa!
-Doro-



Punajuuri-suklaakakku (20 cm):

pohja:

2 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
85g huoneenlämpöistä voita
1 ¼ dl sokeria
1 iso muna
1,6 dl smetanaa/piimää
1 ½ dl punajuuripyrettä (n. 2 kypsää keskikokoista punajuurta soseutettuna)
35g tummaa suklaata

voita ja kaakaojauhoja vuokien voiteluun ja jauhottamiseen

täyte ja kuorrutus:

100g tummaa suklaata
2 dl kermaa
n. 1rkl tomusokeria

kaakaojauhetta ja suklaarouhetta koristeluun


pohja:
Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori kypsät punajuuret ja soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi.

Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen. Nosta sivuun ja jätä jäähtymään, muttei jähmettymään.

Sekoita kuivat aineet. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivia aineita, punajuuripyrettä ja smetanaa/piimää vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina kahteen kunnostettuun (voideltu ja jauhotettu) 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista pohjia 175 asteessa noin 30 min. tai kunnes kakut ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä. Anna kakkujen jäähtyä.

täyte ja kuorrutus:
Leikkaa suklaa pieneksi rouheeksi. Kiehauta kerma ja kaada kuuma kerma suklaarouhen päälle. Anna seistä muutaman minuutin, jonka jälkeen sekoita massa tasaiseksi. Lisää tomusokeria maun mukaan. Nosta massa jääkaappiin jäähtymään.

Kun massa on täysin jäähtynyt, vaahdota se kuohkeaksi täytteeksi ja kuorrutteeksi. Mikäli massa ei vaahtoudu, ei se ole vielä riittävän viileää. Laita tällöin kulho kylmähauteeseen ja jatka vaahdottamista.

Koristele kakku siivilöimällä kaakaojauhetta kakun pintaan.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta ja superherkulliselta, nams! Itse oon joskus kauan sitten käyttänyt punajuurta jossain leivonnaisessa ja tykkäsin juuri mehevyydestä. Tämän ohjeen otan muistiin, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, mehevyys on se juttu tässä kakussa. Ja kyllä suklaan maun seasta aavistus punajuurenkin aromia maistaa.

      Poista