Viime postauksessa lupailinkin jotakin punajuuresta ja suklaasta. No arvatenkin kyseessä oli punajuuri-suklaakakku, jota tein ihan ensimmäisen kerran. Punajuuri ei juurikaan maistu kakussa, mutta tekee siitä uskomattoman kostean ja täyteläisen. Tämä oli ehdottomasti positiivinen ylläri.
Lauantaina onkin leivontabloggari-ilta, jota jo kovasti odottelen. Ainakin aikaisemmilla kerroilla sielä on ollut superkivaa.
Kivaa viikkoa!
-Doro-
Punajuuri-suklaakakku (20 cm):
pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
85g huoneenlämpöistä voita
1 ¼ dl sokeria
1 iso muna
1,6 dl smetanaa/piimää
1 ½ dl punajuuripyrettä (n. 2 kypsää keskikokoista
punajuurta soseutettuna)
35g tummaa suklaata
voita ja kaakaojauhoja vuokien voiteluun ja jauhottamiseen
täyte ja kuorrutus:
100g tummaa suklaata
2 dl kermaa
n. 1rkl tomusokeria
kaakaojauhetta ja suklaarouhetta koristeluun
pohja:
Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori kypsät punajuuret ja
soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi.
Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen. Nosta sivuun ja jätä
jäähtymään, muttei jähmettymään.
Sekoita kuivat aineet. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita
tasaiseksi. Lisää kuivia aineita, punajuuripyrettä ja smetanaa/piimää
vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina kahteen kunnostettuun (voideltu ja jauhotettu)
20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista pohjia 175 asteessa noin 30 min. tai kunnes
kakut ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä. Anna kakkujen jäähtyä.
täyte ja kuorrutus:
Leikkaa suklaa pieneksi rouheeksi. Kiehauta kerma ja kaada
kuuma kerma suklaarouhen päälle. Anna seistä muutaman minuutin, jonka jälkeen
sekoita massa tasaiseksi. Lisää tomusokeria maun mukaan. Nosta massa jääkaappiin
jäähtymään.
Kun massa on täysin jäähtynyt, vaahdota se kuohkeaksi
täytteeksi ja kuorrutteeksi. Mikäli massa ei vaahtoudu, ei se ole vielä
riittävän viileää. Laita tällöin kulho kylmähauteeseen ja jatka vaahdottamista.
Koristele kakku siivilöimällä kaakaojauhetta kakun pintaan.
Näyttää ihanalta ja superherkulliselta, nams! Itse oon joskus kauan sitten käyttänyt punajuurta jossain leivonnaisessa ja tykkäsin juuri mehevyydestä. Tämän ohjeen otan muistiin, kiitos! :)
VastaaPoistaJeps, mehevyys on se juttu tässä kakussa. Ja kyllä suklaan maun seasta aavistus punajuurenkin aromia maistaa.
Poista