Viime viikonloppuna leivoin Nutella-tuorejuustotäytteisiä suklaahippupikkuleipiä. Samaan syssyyn päätin pyöritellä myös maapähkinävoipikkuleipiä. Aikaisemmin olen postannut maapähkinävoikekseistä. Ne täytettiin ihanalla maapähkinävoimössöllä. Herkkua, mutta tällä kertaa halusin pikkuleipään samaa mehevyyttä, kuin mitä suklaahippupikkuleivissä on. Onnistuin. Näitä herkkuja ei todellakaan tarvitse täyttää millään, vaan ne menevät parempiin suihin ihan sellaisinaan.
-Doro-
Muhkeat maapähkinävoipikkuleivät (n. 30 kpl):
110 g pehmeää voita
1.25 dl sokeria
1.25 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
n. 3 ½ dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
1 ½ dl makeuttamatonta maapähkinävoita
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti
vatkaten. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vähitellen. Vältä liikaa
vaivaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää lopuksi maapähkinävoi ja
sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palleroita ja laita pellille
leivinpaperin päälle. Paina jokaista palleroa tasaisemmaksi pikkuleiväksi. Jätä
riittävästi tilaa taikinapalojen väliin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla
noin 10 min. tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä.
Ihanan vaaleita, vaikka taikinassa on fariinisokeria ja maapähkinävoita.
VastaaPoista