Aurinko paistaa ja on niin, niin ihanan keväinen fiilis. Tähän päivään sopivat täydellisesti kuppikakut, jotka olen maustanut persikalla ja valkosuklaalla. Nämä voisivat sopia loistavasti myös pääsiäisen kahvipöytään.
Aurinkoa!
-Doro-
Persikka-valkosuklaakuppikakut (n. 30 pientä):
kuppikakut:
2 munaa
1.25dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4.5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
120g voita sulatettuna
1 dl jogurttia
6 säilykepersikan puolikasta
100g valkosuklaata
kuorrutus ja koristelu:
2 dl kuohukermaa
(1,5 rkl vaniljakreemijauhetta)
2 tl vaniljasokeria
n. 20 g valkosuklaata
säilykepersikan puolikas
kuppikakut:
Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Kuutio persikan puolikkaat.
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita vuorotellen
voin ja jogurtin kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että
ainekset sekoittuvat. Näin vältät sitkon muodostumisen. Lisää lopuksi
valkosuklaarouhe ja kuutioidut persikan puolikkaat. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikinaa muffinipellille aseteltuihin
muffinivuokiin. Taikinaa tulisi olla noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista
kuppikakkuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. tai kunnes kakkuset
ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.
Mikäli et omista muffinipeltiä, voit paistaa kuppikakut myös
tavallisen uunipellin päällä. Tällöin kuitenkin suosittelen käyttämään vahvoja ja
varsin paksuja muffinivuokia, jotta kuppikakut säilyttävät kauniin muotonsa
sivuttaisen leviämisen sijaan.
kuorrutus ja koristelu:
Vaahdota kerma, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe. Voit
tehdä kuorrutteen myös ilman vaniljakreemijauhetta. Itse tykkään käyttää
jauhetta, koska se tekee kuorrutteesta hieman jämäkämmän ja helpomman
pursotettavan.
Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniit
ruusukkeet. Koristele persikan palasilla ja valkosuklaarouheella.
Ihana resepti, varmasti hyviä! ♥
VastaaPoista