Pikkuleivät ovat ihan huippuja. Erityisen herkullisia ne ovat täytettynä. Olen aikaisemmin postannut tajuttoman hyvistä Nutellalla täytetyistä sokeripikkuleivistä. Nyt päätin kokeilla, miten maapähkinävoi toimii suklaapikkuleivän sisällä. Noh, toimiihan se ihan sairaan hyvin.
Poikani ei juurikaan piitannut näistä, koska maapähkinävoi nyt vain ei ole hänen juttunsa. Itse rakastan maapähkinävoita. Voisin lusikoida sitä suoraan purkista. Arvatenkin minä herkuttelin nämä pikkuleivät.
Tänään tuntui ihan siltä, että syksy tulee. Onneksi pensaissa on vielä kesän marjoja.
-Doro-
Maapähkinävoitäytteiset suklaapikkuleivät (n.26kpl):
n. puoli
purkillista maapähkinävoita (grunch)
200g voita
3.5 dl
sokeria
2 munaa
2tl
vanilja-aromia
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
0.5 tl
leivinjauhetta
Nosta
teelusikalla maapähkinävoinokareita leivinpaperille noin 26 kpl. Laita
leivinpaperi nokareineen pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi.
Vaahdota voi
ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan jokaisen
lisäyksen välissä voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja
leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja vanilja-aromi yhdellä kertaa
voi-munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, jottei
taikinaan muodostu sitkoa.
Ota taikinaa
noin ruokalusikallinen ja muotoile siitä lätty. Tee lopulle taikinalle samoin.
Lisää pakastuneet maapähkinävoinokareet puolien taikinalättyjen päälle. Nosta
jäljelle jääneet taikinalätyt kansiksi maapähkinävoinokareiden päälle.
Pyörittele maapähkinävoilla täytetyistä taikinalätyistä palloja. Nosta pallot
pellille leivinpaperin päälle. Jätä taikinapallojen väliin riittävästi tilaa,
jotta pikkuleivät voivat levitä kypsyessään.
Paista pikkuleipiä
190 asteessa noin 12-14 minuttia, kunnes pikkuleivät ovatkypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti