Omaa mielitettyään tai ystävää on ihanaa muistaa
ystävänpäivänä. Syötävä, pieni herkku on mielestäni lahjoista paras. Lahjan
virkaa saa tällä kertaa toimittaa cake popsit eli kakkutikkarit.
Cake popsit ovat todella helppotekoisia. Murennettuun
kakkupohjaan sekoitetaan sidosaineeksi esimerkiksi tuorejuustoa ja massasta
muotoillaan palloja, jotka kuorrutetaan suklaalla taikka candy meltseillä.
Tästä lähtien ei kannata enää heittää ylimääräisiä kakkupohjan paloja pois,
vaan säästää ne kakkutikkareihin.
Näitä ystävänpäivän suklaisia cake popseja varten tein
täyteläisen suklaakakkupohjan. Sidosaineena käytin tuorejuuston ja sulan
suklaan seosta. Kiinnitin taikinapallot tavallisiin grillitikkuihin ja
päällystin ne candy meltseillä. Kuorruttamiseen voit vallan hyvin käyttää myös
tavallista suklaata sulatettuna.
Hyvää ystävänpäivää kaikille ja erityisesti rakkaille
tyttökullilleni!
Suklaa cake popsit (n. 20 isoa kakkutikkaria):
suklaakakkupohja (20 cm):
2.5 dl
vehnäjauhoja
1.25 dl
kaakaojauhoja (makeuttamattomia)
2.5 dl
sokeria
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
0.5 tl suolaa
0.5 tl vaniljaesanssia
0.6 dl
rypsiöljyä
1.25 dl
piimää
1 muna
1.25 dl
kuumaa vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiviin aineisiin
piimä, öljy ja muna. Sekoita ja ala lisätä kuumaa vettä hiljalleen. Lisää
lopuksi vaniljaesanssi. Kunnosta 20 cm:n irtopohjavuoka ja kaada taikina
siihen. Paista 175 asteisessa uunissa noin 35 min. tai kunnes kakku on kypsä.
Jäähdytä.
kakkutikkarit:
suklaakakkupohja
150 g
maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
100 g
sulatettua suklaata
2 rkl tomusokeria tai maun mukaan
grillitikkuja
candy meltsejä tai tavallista suklaata sulatettuna
tikkareiden kuorruttamiseen
Murenna jäähtynyt kakkupohja pieneksi. Sekoita sula suklaa
huoneenlämpöiseen tuorejuustoon ja lisää massa kakkumuruihin. Lisää myös
tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Tarkista, että pystyt muotoilemaan massasta
koossapysyviä palloja. Mikäli massa on liian kuivaa, lisää tuorejuustoa.
Tee taikinasta joko isoja tai pienempiä palleroita. Laita
pallot jääkaappiin tekeytymään esim. tunniksi. Sulata hieman suklaata taikka
candy meltsejä. Kasta grillitikku sulaan suklaaseen ja pistä tikku
taikinapalloon. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Sulata taikinapallojen kuorruttamista varten tuleva
suklaa/candy meltsit. Kasta taikinapallo sulaan suklaaseen. Koputtele
ylimääräinen suklaa pois ja laita kuivumaan. Koristele kuivuneet pallot
mieleisiksesi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti