Synttärisankari Roni toivoi synttärikakukseen angry birds –kakkua. No sellainenhan oli tehtävä, vaikka en ikinä olekaan kyseistä lintupeliä pelannut. Kakun tekemisessä käytin apuna googlaamiani angry birds –kakkujen kuvia. Lintuja ja possuja muovaillessani päätin selvittää mitä ihmettä kyseiset otukset pelissä tekevät. Harmikseni suloiset possut osoittautuivatkin pahiksiksi.
Kakun makutoive oli synttärisankarin sanoja lainatakseni: ”
Jotakin vihaista. Banaania, mansikkaa taikka sitruunaa. Ehkä myös salmiakkia.”
Päätin tehdä ”white caken”, jossa ei ole lainkaan keltuaisia. Valkoinen kakku
muistuttaa enkelikakku paitsi, että siinä on voita. Voi tekee kakusta
enkelikakkua raskaampaa ja täyteläisempää. Väliin laitoin sitruuna- ja
mansikkatahnaa sekä vaniljavaahtoa. Lisäsin kakun pintaan vielä
voikreemiä eristeeksi ennen sokerimassan lisäämistä.
Angry birds –kakku (”White cake” sitruuna- ja mansikkatahnalla sekä vaniljavaahdolla):
”White cake” (24 cm:n vuoka):
5 munanvalkuaista (150g)
2.4 dl täysmaitoa huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljaesanssia
345 g
vehnäjauhoja
350 g
sokeria
19 g
leivinjauhetta (1 rkl + 1 tl)
¾ tl suolaa
sitruunatahna:
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
0.7 dl
sitruunamehua
0.5 dl
hillosokeria
0.5 dl
sokeria
2 keltuaista
35 g
voita
mansikkatahna:
0.7 dl
mansikkaa soseutettuna
2 rkl sitruunamehua
0.7 dl
hillosokeria
2 keltuaista
35 g
voita
vaniljavaahto:
2 dl
vanhanajan vaniljakastiketta (valio)
½ prk vähärasvaista rahkaa (0.3 % rasvaa)
2 liivatetta
tilkka maitoa/kermaa
voikreemi:
125g suolatonta voita
200g tomusokeria
1 rkl maitoa
kuorrutus ja koristelu:
500 g
sokerimassaa kakun kuorruttamiseen
n. 250 g
sokerimassaa vihaisiin lintuihin ja possuihin
fanipaloja
suklaarusinoita
”white cake”:
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne
tehosekoittimen kulhoon. Sekoita valkuaiset, reilu puoli desiä maitoa ja
vanilja keskenään. Laita tehosekoittimeen sekoitin (ei vispilä eikä
taikinakoukku) ja laita se käyntiin pienelle teholle. Lisää voi ja jäljelle
jäänyt maito. Sekoita vain hetki ja jatka sekoittamista hieman lujemmalla
teholla niin kauan, että saat ainekset sekaisin (max 1min.). Lisää
valkuais-maitoseosta kolmannes kerrallaan ja anna sekoittua joka lisäyksen jälkeen
noin 15 sekuntia. Tarkista, että taikina on täysin sekoittunut. Kaada taikina
kunnostettuun irtopohjavuokaan (24
cm) ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Ole
tarkkana, ettet ylipaista kakkua, vaan ota se uunista juuri ja juuri kypsänä.
sitruunatahna:
Mittaa tahnan ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan.
Anna kiehahtaa, alenna lämpöä ja keitä noin 5 min. Siirrä tahna kylmään
vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella hitaalla teholla, kunnes tahna
muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää kuutioitu, pehmeä voi pala kerrallaan koko ajan
samalla vatkaten. Kun tahna on tasaista ja kuohkeaa, voit laittaa sen rasiassa
jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä. Voit tehdä tahnan päivän tai kaksikin
ennen kakun täyttämistä.
mansikkatahna:
Mittaa tahnan ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan.
Anna kiehahtaa, alenna lämpöä ja keitä noin 5 min. Siirrä tahna kylmään
vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella hitaalla teholla, kunnes tahna
muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää kuutioitu, pehmeä voi pala kerrallaan koko ajan samalla
vatkaten. Kun tahna on tasaista ja kuohkeaa, voit laittaa sen rasiassa
jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä. Voit tehdä tahnan päivän tai kaksikin
ennen kakun täyttämistä.
vaniljavaahto:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka ja vatkaa
tasaiseksi. Kuumenna tilkka maitoa/kermaa ja liota puristellut liivatteet
siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten vaniljavaahdon
joukkoon. Anna asettua jääkaapissa noin 30 min.
voikreemi:
Valmista voikreemi vatkaamalla voi ja tomusokeri notkeaksi.
Lisää maito. Jos kreemi on liian jäykkää, käytä sitä muutama sekunti mikrossa.
Päällystä kakku kauttaaltaan kreemillä.
kakun kokoaminen ja
kuorruttaminen:
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Levitä
ensimmäiselle pohjalle sitruunatahna ja sen päälle puolet vaniljavaahdosta (voi
myös pursottaa vaniljavaahdon). Laita toinen kakkupohja päälle ja levitä sille
mansikkatahna ja loput vaniljavaahdosta. Aseta viimeinen pohja kakun päälle.
Voit antaa kakun asettua hetken jääkaapissa.
Levitä voikreemi kakun pintaan. Kauli sokerimassa ja aseta
kakun päälle. Muovaile vihaiset linnut ja possut. Kiinnitä ne kakkuun
pikeerillä. Linnut ja possut voi vallan hyvin tehdä muutaman päivän etukäteen.
Niiden väkertämisessä menee nimittäin tovi.
Onpa ihana kakku! :)
VastaaPoistaKiitos,kiitos kohteliaisuudesta. Ja voi jessus, että siinä oli hommaa:)
Poista