Täytteessä on loraus Marsala-viiniä. Sitä kannattaa
ehdottomasti käyttää, vaikka pullon joutuisikin tätä varten ostamaan. Kannattaa
kurkata mascarpone-valkosuklaakakkuni ohjetta. Siinä oiva käyttökohde jäljelle
jääneelle Marsalalle.
Aurinkoa!
Tiramisumacaronit (n. 16 kpl):
macaronpohjat:
1.75 dl
mantelijauhetta
2.5 dl
tomusokeria
1 tl pikakahvijauhetta (mitä hienojakoisempaa, sen parempi)
2 isoa munanvalkuaista
0.5 dl
hienoa sokeria
(kaakaojauhetta koristeluun)
täyte:
1.2 dl
mascarponejuustoa
1-2 rkl marsalaviiniä
2 rkl sokeria
Macaronpohjat:
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen
sekaan hieno sokeri, kunnes saat kovaa, kiiltävää marenkivaahtoa. Sekoita
mantelijauhe, tomusokeri ja pikakahvijauhe keskenään ja siivilöi seos. Mikäli
kahvimurut eivät meinaa mennä siivilän läpi, auta lusikalla painelemalla. Lisää
kolmannes mantelijauheseoksesta valkuaisvaahtoon kerrallaan ja sekoita
nuolijalla seosta ”leikkaamalla” kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Jatka
taikinan sekoittamista, kunnes taikina on kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista.
Taikina tippuu nuolijasta. Se ei kuitenkaan saa valua norona eikä myöskään olla
liian jööttiä.
Pursota pellille leivinpaperin päälle kiekkoja. Siivilöi kaakaojauhetta
halutessasi macaronpohjien päälle. Kopauttele peltejä pöytää vasten, jotta
ilmakuplat lähtevät ja anna seistä niin kauan kunnes voit varovasti koskea
taikinaa ilman, että sormiisi tarttuu taikinaa (n. 20 min). Paista n 15 min. n.
150 asteessa. Paistoaika ja uunin lämpö ovat viitteellisiä. Macaronpohjat ovat
valmiita, kun ne lähtevät irti leivinpaperista. Täydellinen macaronpohja on
päältä rapea, sisältä tahmea ja siinä on pieni kaulus.
täyte:
Sekoita mascarponejuusto, marsalaviini ja sokeri notkeaksi
seokseksi. Pursota puolien macaronpohjien päälle täytettä ja nosta toiset puolet päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti