31.5.13

Vadelma-maitosuklaakääretorttu!


Valokuvaussessioni kolmas herkkutarjottava oli vadelma-maitosuklaakääretorttu. Blagioin ohjeen aikalailla suoraan ihanalta brasilialaiselta bloggaajalta Raiza Costalta. Ihastuin kääretortun söpöön sydänkuviointiin. Kuvio oli todella helppo tehdä. En vaivaudu kirjoittamaan ohjeistusta, koska Raiza on tehnyt oivan videon aiheesta omassa dulce delight –blogissaan. Löydät blogista myös valmiita printattavia sapluunoita erilaisten kuvioiden tekemiseen.

Huh hellettä ja aurinkoa teille!



Vadelma-maitosuklaakääretorttu:


kääretortun printti:

1 valkuainen
30g sokeria
20g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta (makeuttamaton)
20g huoneenlämpöistä voita

kääretorttupohja (25x39 cm:n vuoka tai muu vastaava):

4 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1.2 dl sokeria
60g voita sulatettuna
1.8 dl vehnäjauhoja
(sokeria muutama lusikallinen leivinpaperin päälle)

täyte:

130 g maitosuklaata tai mitä tahansa suklaata rouhittuna
2.5 dl kuohukermaa
1.5 dl vadelmia tai mitä tahansa marjoja


kääretortun printti:
Sekoita valkuainen ja sokeri keskenään. Lisää vehnä- ja kaakaojauhot. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi. Katso video printin tekemisestä dulce delight –blogista. Laita pakastimeen noin 15 minuutiksi. HUOM! printtitaikinaa jää aika reilusti yli. Voit halutessasi vaikka puolittaa taikinan määrät.


kääretorttupohja:
Vaahdota valkuaiset. Lisää puolet sokerista vähitellen vaahdon alkaessa muodostua. Vaahto on valmista, kun seos kiiltää ja siihen jää vatkaimesta huippuja. Sekoita keltuaiset ja loppu sokeri keskenään. Tee kevyt vaahto. Lisää valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon varovasti käännellen. Lisää puolet sulasta voista ja jauhoista. Sekoita varoen. Lisää loput jauhot ja voisula. Sekoita. Levitä taikina tasaisesti pakastetun kääretorttuprintin päälle. Paista 200 asteessa n. 7 min. tai kunnes kääretorttupohja on kypsä. Kumoa kypsä kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varovasti. Anna jäähtyä.

täyte:
Kiehauta kerma ja kaada rouhitun suklaan päälle. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi. Laita suklaakerma kylmenemään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Vaahdota kylmä massa vaahdoksi.

kääretortun kokoaminen:
Levitä vaahdotettu suklaakerma kääretorttupohjan päälle. Jätä muutama sentti tortun päästä ilman suklaakermaa. Levitä vadelmat joko tasaisesti suklaakerman päälle tai toiseen päätyyn pohjaa, jolloin vadelmat jäävät kääretortun keskelle. Rullaa torttu varoen ja kääri kelmuun. Laita vetäytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti