Huomasin, että blogissani ei ole yhtäkään todella suklaista pikkuleipäohjetta. Sinänsä yllättävää tällaiselta suklaahirmulta. Asia täytyi korjata pikimmiten ja tässä yhtenä päivänä pyöräytin omaksi ja perheen iloksi pehmeitä ja täyteläisiä tuplasuklaapikkuleipiä. Aikaisemmista pikkuleipäresepteistäni (suklaahippupikkuleivät, inkivääri-mantelipikkuleivät, amerikkalaiset pikkuleivät) poiketen nämä herkut ovat kauttaaltaan pehmoisia, hieman brownie – leivosten tyyppisiä.
Taikinan valmistuttua siitä muotoillaan pellille aika lailla
jo valmiiden pikkuleipien muotoisia ja kokoisia taikinakasoja. Itse tein vajaan
sentin paksuisia lättyjä. Tämä taikina ei nimittäin juuri leviä uunissa
paistumisen aikana.
Ohjeessa paistoaika on noin 10 min. Suosittelen paistamaan
pikkuleipiä vähintään 10 minuuttia, mutta enintään 13 minuuttia. Tarkoitus on,
että herkut jäävät hieman tahmaisiksi. Ne saattavat näyttää jopa raaoilta
uunista ulos tullessaan. Mutta anna pikkuleipien jäähtyä rauhassa uunipellillä ja
maista vasta sitten, mikäli mitenkään maltat.
Heipsulis
-Doro-
ps. Kokeilin ensimmäistä kertaa täyttää valokuvaani hieman
tekstillä. Ideahan on suoraan varastettu ihanaakin ihanammalta ruotsalaiselta
Linda Lomelinokselta Call me cupcake –blogin takaa. Mitäs pidätte tuotoksesta?
1.75 dl sokeria
0.25 tl suolaa
0.75 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 muna
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl suklaahippuja tai tummaa suklaata pieneksi paloiteltuna
1 dl pähkinöitä (esim. cashew)
Sekoita voi, sokeri, suola, kaakaojauhe ja muna tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä vaivaamasta, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää suklaahiput ja pähkinät. Muotoile taikinasta pikkuleipiä (vajaa 1 cm paksuja) leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa n. 10-13min. Pikkuleipien kuuluu jäädä sisältä hieman sitkeiksi, joten älä paista niitä liikaa. Anna jäähtyä pellillä.
Tuplasuklaapikkuleivät (n.12kpl):
115g voita huoneenlämpöisenä1.75 dl sokeria
0.25 tl suolaa
0.75 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 muna
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl suklaahippuja tai tummaa suklaata pieneksi paloiteltuna
1 dl pähkinöitä (esim. cashew)
Sekoita voi, sokeri, suola, kaakaojauhe ja muna tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä vaivaamasta, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää suklaahiput ja pähkinät. Muotoile taikinasta pikkuleipiä (vajaa 1 cm paksuja) leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa n. 10-13min. Pikkuleipien kuuluu jäädä sisältä hieman sitkeiksi, joten älä paista niitä liikaa. Anna jäähtyä pellillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti