Pitkään aikaan en ole leiponut pikkuleipiä. Koska kaapissani oli vielä jämät Annin uunissa -verkkokaupasta ostamastani mustaherukkajauheesta, päätin kokeilla sen toimivuutta pikkuleipätaikinassa. Ja vau, että se toimikin erinomaisesti. Ihana kombo oli pirteä mustaherukka ja makea valkosuklaa, jota laitoin taikinaan sattumiksi.
Kivaa loppuviikkoa!
-Doro-
Mustaherukka-valkosuklaapikkuleivät (n. 30 kpl):
110 g pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
2 dl kaurahiutaleita
6 rkl pakastekuivattua mustaherukkajauhetta
100g valkosuklaata karkeaksi rouhittuna
kuorrutus:
g valkosuklaata
pakastekuivattua punaherukkajauhetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna
voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vähitellen.
Vältä liikaa vaivaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää lopuksi karkeaksi
rouhittu valkosuklaa. Pyörittele taikinasta palleroita ja laita pellille
leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi tilaa palleroiden väliin. Paista 180 asteessa
uunin keskitasolla noin 12 min. tai kunnes pikkuleivät ovat aavistuksen väriä
reunoihinsa. Varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen suklaa. Valele suklaata jokaisen
pikkuleivän päälle. Viimeistele aavistuksella mustaherukkajauhetta.
En löytänyt blogistasi perinteistä Red velvet -kakkua, ainoastaan fudgea. Oletkos ajatellut, että voisit kyseistä kakkua tehdä? :)
VastaaPoistaTykkään todella paljon näistä kuvista mitä leivonnaisista otat.
Oi kiitos kehuista. Minulla on red velvet -kakku todo-listalla. Yritän toteuttaa toiveesi ja tehdä kakkua lähiaikoina.
Poista