Puut kellastuvat kovaa vauhtia ja on se vaan uskottava, että nyt se ihan oikea syksy on täällä. Pitkään saimme nauttia lämpöisistä syyspäivistä. Ihan kuin kesä olisi jatkunut pidempään.
No syksy on täällä, mutta vielä pienen hetken muistellaan kesää tämän ihanan Pavlovan kera. Mansikat ja sitruuna ovat täydellinen makupari. Marenki kruunaa tämän ihastuttavan Pavlovakakun.
Tein varsin pienen kakun, josta annospalojen leikkaaminen oli hieman haastavaa. Mikään ei estä sinua tuplaamasta taikka triplaamasta määriä. Näin saat ison ja muhkean kakun.
Aurinkoa!
-Doro-
Sitruuna-mansikkapavlova (15 cm):
marenkipohjat (3 kpl):
2 munan valkuaista
1,25 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
½ tl sitruunamehua tai viinietikkaa
sitruunatahna eli lemoncurd:
1 sitruuna
2 dl tomusokeria
1 muna
40g voita
täyte ja koristelu:
2 dl kuohukermaa
1 dl sitruunatahnaa
n. 250g mansikoita
(pieniä marenkeja)
marenkipohjat:
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista
ja jatka vatkaamista kunnes vaahto pysyy vatkaimen vispilässä putoamatta siitä.
Lisää loppuun sokeriin maissitärkkelys ja sekoita. Jatka vatkaamista. Lisää
sokerimaissitärkkelysseosta vähitellen. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja
kiiltävää marenkia. Lisää viinietikka/sitruunamehu ja sekoita lusikalla
tasaiseksi. Levitä marenki pellille leivinpaperin päälle neljäksi
halkaisijaltaan 15 cm:n levyksi. Paista 100 asteessa noin 1 h 30 min. tai
kunnes marengit ovat kuivuneet pinnasta ja irtoavat leivinpaperista, mutta ovat
vielä hieman tahmaisia sisältä. Anna jäähtyä.
sitruunatahna eli lemoncurd:
Raasta pestyn sitruunan keltainen kuoriosa. Halkaise
sitruuna ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kaikki ainekset voita lukuun
ottamatta kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Anna
tahnan kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää
paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita sileäksi ja jätä jäähtymään. Viilennä tahna
jääkaapissa.
kakun täyttäminen ja koristelu:
Vaahdota kerma. Lisää sitruunatahna kerman joukkoon ja
sekoita tasaiseksi. Lusikoi sitruunakerma pursotinpussiin.
Nosta yksi marenkipohjista tarjoilualustalle ja pursota
sille täytettä. Halkaise mansikat ja asettele niitä kerman päälle. Nosta
seuraava marenkipohja edellisen päälle ja jatka samalla tavalla, kunnes olet
kasannut koko kakun.
Koristele kakku mansikoilla ja pienillä marengeilla. Voit
myös pursottaa sitruunatahnaa kakun pintaan. Tarjoa kakku pikimmiten, jottei se
vety.
Todella kaunis ja herkullisen näköinen kakku! Ps. minuakin hiukan harmittaa, että pitkittynyt kesä on ohi, vaikka syksystäkin voi nauttia, mutta eri tavalla. Kakkustandi on muuten mahtava juuri näille pienille kakuille ;)
VastaaPoistaOi kiitos. Juu tuo sun kakkustandi on iiiihana. Tekee jo mieli hankkia samoja myös isompina.
PoistaNam! Tosi kaunis.
VastaaPoistaKiitos. Ja herkullinen myös ;-)
Poista